Dziwny problem

Dziwny problem

Postprzez dragotoxic 24 lut 2015, o 11:38

Witam:)

Bardzo jestem ciekaw czy ktoś zetkną się z podobnym problemem który właśnie mnie dotyczy.

Najpierw parametry mojego kompa:

AMD ASeries A8-6600K
8GB Ram
GTX 750TI
Windows 8 Pro
Router Tp-Link TD-W8960N
Dostawca internetu: Netia 6 mb\sec na kablach tp-sa pobieranie ok 799 kb\s wysyłanie ok 0.89kb\sec

Mianowicie chodzi o to że od pewnego czasu spadła mi prędkość pobierania i nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że programy do testowania prędkości takie jak speed test itp. pokazują że wszystko jest ok czyli jakieś 6.40 mb\sec, to samo jeśli chodzi o klienta Steam- Też wszystko jest ok czyli jakieś stałe 890- 900 kb\sec. Problem pojawia się przy pobieraniu przez przeglądarkę np z serwisów takich jak twojlimit transfer wynosi ok 140 kb\sec
i ogólnie na wszystkich serwisach jest podobnie. Przeglądarka której używam to google chrome. Próbowałem ją przeinstalować, nic to nie dało- ta sama sytuacja występuje na innych przeglądarkach.

Oczywiście dzwoniłem do konsultanta żeby się czegoś dowiedzieć i faktycznie dowiedziałem się tyle że mam szanować swój czas i oszczędzać las oraz ze kosztowało mnie to 5 zł :evil:
dragotoxic
 
Posty: 1
Dołączył(a): 24 lut 2015, o 11:09

Re: Dziwny problem

Postprzez donmeier 11 kwi 2015, o 13:48

Ja mam taki sam problem,kontaktowalem sie z Twojlimit i powiedzieli ze dostali juz setki zgloszen o tym i to wina Netii ktora ma problemy z laczem w kierunku ich serwerow i to z netia mam rozmawiac. Po kilku telefonach jedyne czego sie dowiedzialem to to ze oni nie widza zadnego problemu w tym. Zamiast sciagac 1,4mb/s teraz jest ciagle 200kb/s, a sadzac po dacie twojego postu widze ze Netia przez 2 miesiace nie zrobila nic w kierunku naprawy problemu i maja to gdzies...
donmeier
 
Posty: 1
Dołączył(a): 11 kwi 2015, o 13:39


Powrót do Usługi na linii TP


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości

cron